Degraafschapnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld.

Waarom is fitness nodig voor voetballers?

Fitnesstraining voor voetballers gaat verder dan het fysieke, het mentaal welzijn is ook een integraal onderdeel. Net als bij het spelen van poker of een ander kaartspel in een online casino, bepaalt je mentale toestand als speler je vermogen om beslissingen te nemen, veerkrachtig te blijven en je tijdens het spel te concentreren.

Het is gebruikelijk om op het veld met stressvolle situaties te worden geconfronteerd, maar het verbeteren van je mentale veerkracht door middel van rigoureuze oefeningen maakt het gemakkelijker. Fitnesstraining is veeleisend en bootst de onvoorspelbaarheid van een voetbalwedstrijd na. Dit leert je gefocust te blijven, je aan te passen en in staat te zijn om onder dwang snelle en verstandige beslissingen te nemen.

Verhoogd uithoudingsvermogen

Een geweldige speler zijn is niet voldoende als je niet het uithoudingsvermogen hebt om het spel zo lang vol te houden als het spel duurt. Een goed uithoudingsvermogen hebben is een van de basiszaken die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat coaches van hoog niveau je opmerken.

Om het soort uithoudingsvermogen op te bouwen waardoor iedereen zich afvraagt hoe je zelfs na de 90e minuut nog steeds hardloopt, is regelmatige lichaamsbeweging vereist. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Enkele van de oefeningen die het uithoudingsvermogen kunnen helpen verbeteren, zijn onder meer wandelen, fietsen, intervallopen en squats.

Het is echter belangrijk op te merken dat fietsen weliswaar een sterke aerobe basis voor spelers opbouwt, maar dat het mogelijk niet de specifieke voetbalbewegingen repliceert. Hier rijst de vraag: is fietsen goed voor het voetbal? Voor een allround aanpak is het het beste om fietsen te trainen naast andere oefeningen die de zware eisen van het veld nabootsen.

Enkele populaire aanbevelingen zijn intervallopen, circuittraining en kogellopen. Als u deze oefeningen regelmatig uitvoert om uw uithoudingsvermogen te trainen, wordt je niet alleen een geweldige speler, maar verbeter je ook jouw algehele prestaties en techniek.

Snelheid en behendigheid

Tijdens een voetbalwedstrijd moeten spelers heel snel bij de bal komen en indien nodig plotseling van richting veranderen. Deze twee vereisen dat je over uitstekende snelheid en behendigheid beschikt. Hiermee kun je de tegenstanders ontlopen, losse ballen grijpen en een kans creëren om in een mum van tijd te scoren.

Om te domineren op het veld heb je een trainingsroutine nodig die gericht is op een betere acceleratie, richtingsveranderingen en scherpere reflexen. Om deze reden zijn plyometrische oefeningen je meest waardevolle bezit als voetballer.

Het hebben van een routine die behendigheidsladderoefeningen, sprintoefeningen en dynamische bewegingspatronen omvat, helpt je snelheid en kracht te ontwikkelen. Het helpt ook bij het activeren van uw centrale zenuwstelsel en het versterken van uw kern- en beenspieren.

ADO Den Haag nieuws De Graafschap nieuws FC Den Bosch nieuws FC Dordrecht nieuws FC Eindhoven nieuws FC Emmen nieuws FC Groningen nieuws
Helmond Sport nieuws Jong AZ nieuws Jong Ajax nieuws Jong PSV nieuws Jong Utrecht nieuws MVV Maastricht nieuws NAC Breda nieuws
Roda JC Kerkrade nieuws SC Cambuur nieuws TOP Oss nieuws Telstar nieuws VVV-Venlo nieuws Willem II nieuws

Degraafschapnieuws.nl

Bezoek Degraafschapnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over De Graafschap van Doetinchem. Blijf op de hoogte van de laatste De Graafschap transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens De Graafschap wedstrijden.

Degraafschapnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Degraafschapnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Degraafschapnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Degraafschapnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.